Tuesday, January 30, 2007

Arktisilla alueilla

Nyt on altu pari päivää Rovaniemellä kolmistaan. Maanantaina käytiin Rovaniemen käyttökoirien tokossa. Tarkotus oli ensin, että ollaan kaksi treenivuoroa peräkkäin, mutta kun pakkasta oli liki 30 astetta niin typistettiin treenit 40 minuuttiin.

Ekaks oli Manin vuoro. Otettiin vähän liikkeestä pysähtymisharjotuksia. Jos peruutan edessä, pysähtyy ihan hyvin. Minun pitää jatkaa harjoituksia niin, että kävelen koiran sivulla (ei vielä seuraamisesta) ja siitä pyydän pysähtymään. Kokeiltiin tätä treenipaikallakin, mutta Mani katto vaan mua ku vähä-alystä, että mitähän se eäntä nyt tolkuttaa. Käsky ei oo siis ihan vielä selvä :D Seuraaminen alkaa luonnistua jo ihan hyvin. Pieniä pätkiä onnistuu seurata ilman, että käsi on koukussa. Treeniä lisää ja eiköhän saada ihan OK kiva ja innokas seuraamisliike. Pitkään ei vielä jaksa seurata, mutta harjottelua lisää vaan.

Ayalle otettiin sitte pikkasen hyppyä. Hyvin irtosi hyppyyn ja ei enää tarvinnut edes kaksoiskäskyä. Meillä ongelmana on kuitenki se, että neiti kääntyy heti hypyn jälkeen estettä päin ja sehän tarkoittaa sitä, että lähes aina rinta on kiinni esteessä ja leuka esteen päällä. Ei hyvä jos joskus pitäis sitä AVOn hyppyä alkaa treenaan. Pitää yrittää kotona vaikka makkaralautasella saada jäämään kauemmas. Seuraamista otettiin sitten ihan käskyyttäen. Ensin vähän lämmiteltiin ihan ohituksilla ja muuten kohtaamisilla. Näissä Aya seuras ihan hyvin ja innokkaasti. Sitten kun otettiin yksilösuorituksena seuraaminen käskyttäen, unohti ohjaaja kumpi on vasen ja kumpi oikee sekä muutenki meni seuraaminen vähä haahuiluksi. tämä heti näky Ayan seuraamisessa ja liike oli hyvin väljä ja välillä koiraa sai vetää perässäään ku matkalaukkua. Paremminki on menny...

Kotiin palatessa matkanvarrella ollut pakkasmittari näyttikin sitte -31 astetta. Kyllä täytyy olla hullu jos treenaa tollasella kelillä ;)

No comments: