Thursday, January 18, 2007

Rauhalliset ja hillityt tokoilee...

Tiistaina 16.1. käytiin Nivalassa tokoilemassa Manin ja Ayan kanssa. Ja siitä hommasta oli rauhallisuus ja hillitty käytös kuulkaas kaukana. Edellisenä iltana paistoin ja kuivasin possun maksaa jota otin sitte mukaan. Oli niin mahtavaa herkkua, että ei tahtonu malttaa keskittyä käskyihin ku piti tehä kaikki mitä osaa et jos sais edes pikkasen nökkösen maksaa.

Manin treenit oli ekaks. Ollaan pentu-ryhmässä siitä syystä, et Ayan kanssa pääsen sit siihen isojen ryhmään. Ekaks otettiin kontakti-kävelyä. Manin tapauksessa otettiin seuraamista. Mani seuraa hyvin ja pitää kontaktin, mutta minun pitää vielä pitää vasenta kättä koukussa, jos suoristan käden niin Mani jätättää kauas taakse kun jää katselemaan kättä. Käännöksissä (oikealle ja vasemmalle) osaa jo hyvin siirtyä alta pois, eikä pahemmin jää jälkeen. Otettiin siinä seuratessa käännöksiä molempiin suuntiin ja myös niin, että lähdettiin paikalta ja vain käännös ja taas liike seis. Suurin ongelma tässä nyt on sen käden pois häivyttäminen. Täyskäännös on vielä ihan hepreaa. Olen yrittänyt opettaa käännöstä takaa kiertäen. Manilla aina unohtuu siellä selän takana ollessa, että mitä oltiin tekemässä :D Pitää ittekkin harjotella se makupalalla vetäminen hieman sujuvammaksi. Lisää treeniä tarvii vielä... Pujottelut ja ohitukset onnistuu vallan mallikkaasti (onnistuispa niin hyvin "siviilissäki").

Paikallaoloa otettiin maaten ja istuen. Maassa paikallaolo kesti n 1min ja etäisyys n. 3m Hyvin pysy vaikka vieressä koirat nousi ja niitä palkattiin ja takana koira leikki. Maahan meno on vielä vähä hidas, sitä pitää rueta treenaan ihan kunnolla. Tarvii vielä pienen käsiavun, mutta sitten kun on maahan menny niin siellä kyllä pysyy. Otettiin myös muutama liikkeestä maahanmeno harjotus niin, että mä annan käskyn ja käsimerkin ja otan itte vielä puoli askelta eteenpäin. Manin menee hyvin hissillä maahan ja ei liiku eteenpäin, mutta toiminta on ku hidastetusta elokuvasta. Nopeutta lisää!!!

Paikalla istuminen oli pikkasen haasteellisempaa kun maassa olo, mutta otettiin varmaan sellanen 30s istuminen, etäisyys n.2 m ja menin viereen vapauttaan. Istu tosi rauhallisesti, eikä hötkyilly. Sitten ku otettiin luoksetulo-treeni, Mani ekalla kerralla lähti tulemaan luo ennen ku kerkesin kutsua. Vein takasi samaan paikkaan ja otettiin uudestaan, ei ihan niin pitkällä etäisyydellä, ja nyt jaksoi jo odottaa käskyä. Loppuasennon oon vielä vetäny makupalalla, mut ihan hyvin osaa jo itte jarrutella ennen törmäystä ja istuminen ki alkaa tulla automaattisemmaks. Kaikin puolin hyvä treeni.

Sit oli Aippiksen vuoro. Isojen ryhmä oliskin varsinainen Berni-toko, kolme berniä ja yks sakemanni ;) Otettiin paikallaoloa. Aika n.1-1,5 min etäisyys 3m. hyvin pysy, vaikka välillä piti kavereita kuikuilla. Vaikeutettiin vähän toista paikallaolotreeniä niin, että yks koirakko aina kulki koiran ja ohjaajan välistä. Hyvin pysy Aya sillonki. Nyt täytyy vaan rueta hiomaan sitä ALOn paikallaoloa, että saatas josksu se ykköstuloski.

Seuraamista tehtiin pujotteluharjotuksena ja sitten ihan neliötä kiertäen, että tuli käännöksetki otettua tarkemmin. Ayalla on nyt joku lamppu syttyny sen seuraamispaikan suhteen. Ei enää hömpötä missä sattuu vaan seuraa melko hyvin oikeassa paikassa ja suurimman osan ajasta muistaa pitää jopa kontaktiakin. Liikkeestä seisomaan jäänti-treenissä mä pari kertaa koukkasin heti Ayan eteen käskyn jälkeen ja se näytti toimivan. Jos en käänny koiraa päin niin saattaa vielä lähtä hiippailemaan perään. Tätä täytyy treenata kotona ahkerasti. Ayallakin oli kaikin puolin hyvä treeni ja saa olla tyttöön tyytyväinen.

No comments: