Saturday, January 13, 2007

Hau, hau, hau!!

Tänään oli pitkä treenipäivä Kärsämäellä. Treenasimme Kunnanvarikolla ja vanhassa navetassa. Manin treeni oli ilmaisun harjoittelua, mutta haasteena oli uudet maalimiehet (kuudesta maalimiehestä kolme oli ihan outoja Manille), sekä viimeisenä kokeiltiin ilmaiseeko kyykyssä olevan maalimiehen.

Ensimmäisenä otettiin haukkuja kunnan varikon varastohallissa. Ensin piti hössöttää, juoksennella ympäriinsä ja hyppiä ihmisiä päin. Kun maalimiehet lähetettiin yksi kerrallaan pikkumatkan päähän, hoksasi Manikin mistä tässä oli kyse ja hyvin irtosi haukku. Ei haitannu vaikka alla oli sahanpurua joka meni ikävästi nokkaan ja tarttu kuolanoroihin ;) Vaihdettiin paikkaa hieman puhtaammalle ja uutta miestä kehiin. Kun Mani tulee maalimiehelle pitää se vielä ohjata makupalalla maalimiehen ohi, että ei ryykää päälle. Haukku alkaa kyllä tosi nopeasti sitten ku on jarrutettu kohdalla ja jaksaa haukkua jo pitkiä sarjoja. Hyvin on hoksannu, että makupalan saa parhaiten jos haukkuu makuullaan. Ihan aina ei tosin malta maata kokoaikaa, vaan välillä pomppaa ylös kun on niin täpinöissään. Jatkossakin palkataan aina vaan maahan niin eiköhän se tästä hioonnu.

Toinen paikka oli tyhjillään oleva navetta. Haukun kaiku oli taas vähän erilainen ja muutenkin paikka erosi kivasti varastohallista. Mania ei näytä haittaavan haukun kaiut, eikä muukaan oheissälä kun on hoksannut maalimiehen. Navetassa otettiin pitkästä aikaa kyykyssä olevan maalimiehen ilmasua ja pikkasen enemmän piti yrittää käpälöidä kun naama ja namit oli siinä helposti ulotuttavissa. Äkkiä kuitenkin hoksasi, että parasta vaan haukkua niin saa sapuskaa nopeammin.

Viimeisenä käytiin autohallissa kattelemassa rasvamontun ritiläpohjaa. Mani ei varmaan edes huomannu, että tassujen alla on jotain muuta kun normaali lattia. Reippaasti tuli ritilälle seisomaan ja kurkki ristikoiden välistä alas. Harmi kun ei hoksattu laittaa ketään monttuun piiloon. Olis kyllä ukon sieltä löytäny, mut olisko tajunnu haukkua? Ihana kun tyttö on tässä vaiheessa ainakin vielä niin "hönttä", että ei pelkää uusia ihmeellisiä paikkoja.

Kaikin puolin hyvä päivä vaikka meinaskin olla vähän kylmä ja meni pitkään, mutta kokeneempia seuraamalla oppi niin paljon, että nyt on pää ihan täynnä kaikkea uutta ja ihmeellistä mietittävää. Seuraavia treenejä odotellessa...

No comments: