Sunday, January 14, 2007

Jälki... mikä hiton jälki??

Tänään oltiin Ayan ja Manin kanssa jälki-treeneissä Hietakankaalla. Treeniseurana meillä oli Kirsi ja Saksanpaimenkoira Repe.

Manille tuli n 7m pitkä jälki lihapullalla ja päähän lapanen jossa sisällä lihapullan palasia. Neiti oli siis ihan pihalla :D Ei alkuun oikein mitään ymmärrystä mitä pitäis tehdä. Alkuun ei tainnut tulla tarpeeksi tiheään makupaloja kun lähti nuuhkimaan jälkeä ja löysi lihapullan palan, nosti naaman ja katsoi mua, et "tää löyty, entä sitte?". Jossain puolessa välissä alkoi uskoa, että on niitä täällä oikeasti enemmänkin ja kannattaa nuuhkia ja ettiä. Ei muuta ku uutta jälkeä kehiin, että hahmottuu tuo nenän käyttö. Esineen ilmaisua meidän pitää kanssa rueta harjoittelemaan. Manin pitäisi oppia menemään esineen edessä maahan, tai voipi olla helpompaa jos ihan vaan istahdetaan persiillemme...

Ayalle tein pitkästä aikaa jäljen yhdellä kulmalla ja kuudella esineellä (lapasia ja tossuja yms.). En muista milloin viimeksi ollaan ajettu peltojälkeä (tai oikeastaan jäljestetty edes). Ajoi jäljen hutiloiden ja alkuun noin metrin sivussa. Kun oli niin paljon sivussa uralta, meni kulmakin laajasti pitkäksi ja kiersi varmasti viiden metrin ympyrän kulmassa. Päätyi kuitenkin takaisin uralle ja loppu pätkä menikin sitten ihan OK. Pitää rueta miettimään tuota esineiden ilmaisua kun tahtoo ottaa esineen suuhun ja jatkaa jäljen ajamista se suussa. Oliskohan syytä vaihtaa ilmaisutapaa?

Loppuun Mani ja Repe ottivat vielä vähän takaa-ajoa ja ryskä-painia. Kivaa oli ja väsy tuli pienelle (ja vähän isommallekkin) treenaajalle!

No comments: