Sunday, March 2, 2008

Ritan vuoro päästä kylille


Tänään ei ollu BH-kurssia kun Imarin hallilla oli RKK:n järjestämä mätsäri. Mä päätin sitte viedä Ritan mätsäriin kun se ei oo päässy pitkään aikaan mihinkään. Neiti oli ihan täpinöissään kun hoksas, että hän pääsee, mutta teinit ei. JEEEE! Parkkipaikalla odottikin sitte Ritaa vanha tuttu, eli Ansku ja Pimu-lansu, jotk tuli meidän kanssa samalla kyydillä misseilemään. Ritahan käyttäyty jo mennessä perin ritamaiseen tyyliin, eli heti kun käännyttiin päällystämättömälle tielle, alkoi takaa kuulua hurja haukunta.


Rita joutui vielä osallistumaan aikuisiin koiriin, kun me oltiin puoli vuotta liian nuoria veteraaneihin (siis vasta 6,5 vuotta). Aikuisia koiria oli ilmoittautunut 50kpl. Rita käyttäytyi kehässä yllättävän sivityneesti. Esitin sen vapaasti, koska neiti tohotti niin hurjasti, että asettelusta ei olisi tullut yhtään mitään. Etujalathan neiti jättää tosi lähekkäin, mutta minkäs mahdat. Rita etupää on sellanen ku se on, eikä sitä tahdo saada oikeen peitettyäkään. Muuten neiti seiso kyllä tosi tomerasti ja häntä heilu koko ajan. Tuomarin anto nätisti kokeilla ja katsoa hampaat. Vähän piti sille tuomarillekki hetkuttaa, mutta kun ei Rita pahalla hömpötä niin tuomarikin vaan totes, että ihana nähdä tämän rotuinen ja ikäinen koira näin vilkkaana. No vilkashan se Rita on ja vauhtia riittää vaikka muille jakaa :D Lopputuloksena saatiin punainen nauha. Siis PUNAINEN! Ei me Ritan kanssa ikinä ennen oo taidettu saada punasta. Aina vaan sitä sinistä, mutta nyt tuli punanen! Hienoa Ridge!


Punaisten sijoituskehässä ei sitten enää menestytty, mutta olin tosi tyytyväinen Ritan käytökseen (vaikka välillä piti vähän yrittää haukahdella, mutta ei pahasti). Taispa Ritakin olla tyytyväinen reissun antiin kun sai palkinnoksi rouheluun ;) Mätsärissä oli just sopivasti koiria vaikka ajattelin alkuun, että siellä on varmasti ihan sikana porukkaa kun täällä tienoilla alkaa nyt hiihtolomatkin, mutta ei siellä lopulta mennyt kun vajaa 3 tuntia. Ihan normi mätsäri-keikka.


Kyytissä olleella Pimu-lansulla meni kanssa tosi hienosti. Pimu sai parissaan sinisen ja oli sitten sinisten saaneiden kolmas. Onnea Pimu ja Ansku!

No comments: