Thursday, February 21, 2008

Berninä bernien treeneissä

Tänään ajeltiin Ouluun ihan vartavasten berni-tokoihin. Meinas jäädä treenit väliin ku vähän Kemin jälkeen sytty Pösössä "sellanen punanen akun näkönen" valo koetaulussa. Isälle piti soittaa ja meinas, että laturin hihna poikki ja jos sammuttaa virrat niin ei lähde enää käyntiin. Onnistu järjestää kuitenki lopulta silleen, että jos jäädään treenipaikalle, tulee isä hinaan meidät kotiin.

Ihan alkuun kun odoteltiin toista ohjaajaa saapuvaksi, otettiin vähän kontaktia ja pieniä seuraamispätkiä herättelynä. Ensimmäisenä joukko liikkeenä oli pujottelu, eli seisottiin piirissä ja jokainen pujotteli vuorollaan piirin ympäri. Mani malttoi ihailtavasti odottaa paikalla kun kaverit ohittivat, vaikka tämä harjoitus oli meille ihan uusi. Omalla vuorollaan pujotteli hyvin kontaktissa, vaikkakin välillä piti vähän potkia edestä kun vasemmalle käännyttäessä tahtoi poikittaa eteen.

Pujottelun jälkeen isot ja pienet jaettiin omiin ryhmiin. Mani meni sinne isojen ;) puolelle. Meill ekkana otettiin kaukokäskyjä. Me ei olla niitä vielä treenattu yhtään, joten aloitettiin Manin kanssa ihan vaan maahan-istu-maahan, palkkana naksu josta nami. Hyvin menee kauempaakin maahan, mutta ylös istumaan nouseminen olikin haastavampaa. Muutaman toiston jälkeen jo alko hoksaamaan mikä oli asian juju. Käsimerkillä rupes nouseen istumaan ihan OK. Pikkasen tarvii vielä treeniä ennen ku uskalletaan yhtään rueta pidentään matkaa ja lisään sitä seisomaan nousua.

Otettiin myös ensimmäistä kertaa ihan käskytetty seuraamipätkä. Mehän ei oo Manin kanssa siis harjoteltu vielä käännöksiä (no, täyskäännöstä vähä). Sillä aikaa ku edellinen koirakko suoritti seuraamiskaaviotaan, me harjoteltiin käännöksiä. Naksun avulla Mani hoksas homman melko äkkiä. Seuraamista ja siitä käännös, heti käännöksen jälkeen "naks" jos koira pysy mukana. Ihan kohtuudella meni käännökset. Vasemmalle kääntyminen tuottaa enemmän pään vaivaa ku ei vielä osaa kattoo millon käännyn. Täyskäännös alkaa olla jo ihan OK, vaikkakin sais olla paaaaaljo tiiviimpi. Oman seuraamispätkän Mani suoritti tosi mallikkaasti. Se, minkä itte huomasin tehokkaaksi, oli, että pitää kävellessä riittävää vauhtia. Näin ei koiralle jää aikaa nuuhki maata tai "lukea Lapin kansaa" vaan joutuu olemaan kokoajan skarppina. Yllättävän hyvin Mani jakso keskittyä vaikka kesken seuraamisen ei tullu palkkaa vaan vasta lopussa.

Viimeisenä otettiin luoksetulot. Mun pitää vielä pitää kädet edessä, että Mani tulee luoksetulossa eteen. Muuten tuppaa vääntämään vähä kieroon. Pari lyhyeltä matkalta otettua luoksetuloa meni ihan hyvin, mutta viimenen pitkällä etäisyydeltä otetus jarrut petti ja tuli yhteentörmäys. Samalla mun kädessä ollu naksu sano, että "naks" ja pakkohan siitä oli sitte palkka antaa :D Eli harjotusta vaatii vielä tää naksuttimen käyttö. Perusasentoon siirtyminen on taas ihan kunnossa. Ei tarvi käyttää sitä käsimerkkiä (enkä oo sitä kyllä edesottanu takas) ja tänään taas oli hyvä päivä ja Mani ei poikittanu ollenkaan vaan meni ihan viereen perille asti.

Treenin lopuksi Pösökin sitte pörähti käyntiin, eli kempeleeseen päästiin ja loppu hyvin, kaikki hyvin :D

No comments: