Monday, June 18, 2007

Heleppua ku heinän teko!

Siis toi agiliitohan on Manista ihan piis ov keikki. Tänään oli taas treenit ja samalla lailla jaettiin ryhmiin ja kolme rastia joilla treenattiin eri esteitä. maidän ryhmässä olivat jo vanhat tutut Saaga-setteri ja Tiuku(?)-bortsu.

Ekkana rastina meillä oli puomi. Lähdettiin menemään silleen, että mä vedätin Mania maksapalasella ja kouluttaja oli toisella puolella passissa siltä varalta jos uhkaa tippua. Ekka kerta meni ok, hitaasti mutta varmasti. Ihan lopussa hyppäs sivuun. Seuraavalla yrittämällä meni vähän paremmin, mutta nyt alaspäin vievällä liuskalla tuli vähän epäröintiä. Ei mitään suurta, eikä ylitsepääsemätöntä, mutta vähän piti miettiä. Sit katteltiin ku toiset teki ja joka kertaku toinen koirakko oli alaspäin viettävällä liuskalla, olis Mani halunnu mennä mukaan. Kolmas kerta otettiin sitte peinen harkistapaussin jälkeen ja ihan ok meni. Vähä enemmä epäröi ku edellisillä kerroilla, mutta tuli kyllä ihan hyvin koko matkan, eikä yritttäny hypätä välillä pois.

Toisena rastina meillä oli muuri. Eka alotettiin ihan minien muurilta, mutta ku kaikilla meni niin hienosti, niin sitten aste asteelta siirryttiin kohti isojen muurikorkeutta. Mani hyppäsi tosi hyvin. Ilmavat ja korkeat hypyt ku niitä vaadittiin. Kun jätin koiran istumaan esteen toiselle puolelle ja kutsuin luo, kolautti aina etusillaan muurin päällä olevat palikat alas. Jos lähetin menemään eteen, tai juoksin itse vieressä niin hyppäsi tosi ilmavasti yli. Toi lähetystapa kai vaikuttaa niin paljo siihen, miten koira näkee esteen ja mistä kohtaa ponnistaa, että se voi ratkaista sen meneeko este puhtaasti vai ei. Otettiin myös muutama hyppy renkaasta, maxi-renkaasta tietty. Hienosti tuli läpi, eikä edes yrittänyt kiertää. Bravo Mani!

Vimppana rastina meillä oli putki ja pussi. Nää on Manin suokkareita ja sen hoksaa. Putkessa otettiiin kulmaa putsen päähän. Ensiin vaan ihan loivaa kulmaa ja kun kaikilla meni se niin hyvin, otettiin lopuksi jo ihan 90 asteen kulma. Ei tuottanut mitään ongelmia. Mani sujahti putkeen iloisesti, oli putki sitte suora tai kulma. Sitä mietin vaan, että pitää pyytää seuraavalla kerralla tukeen se putki, ettei lähde koiran mukana rullaamaan ku kurvissa tuo kuitenki potkasee ihan kunnolla siellä putken sisällä. Mutkin viimesillä kerroilla putki liikku ku Mani kurvasi. Ei varmaan tuntunu kauheen mukavalta sen putkin sisällä olijalle. Pussi oli sitte ihan yhtä helppo. Otettiin vaan toistoja niin, että kouluttaja joka kerta laski pussia alemmas ja alemmas. Ihan ei vielä otettu niin, että koiran olis pitäny ihan itte pukata koko pussi ylös, mutta pussin keskikohta oli kuitenkin jo ihan maassa.

Treenit kesti tasan sen tunnin ja kentällä oli ihan kamalasti mäkäräisiä. Nyt Mani levyttää keskellä eteisen lattiiaa ja näyttää massussa olevan useampiki mäkärän purema.

No comments: