Monday, February 12, 2007

To-to-to-tokoa

Eilen oli taas treeni-maanantai. Onnekis oli vain -14 astetta niin treeneissä oli ihan kivasti porukkaa. Olipa mukana taas yks Bernikin... siis Ayan lisäksi ;)

Ekaks oli Manin alkeis-jatkoryhmä. Otettiin alkuun vähän kontaktikävelyä ja Manilla alkaa mennä jo ihan hyvin. Kulkee ehkä pikkasen väljästi, mutta pitää kontaktin minuun eikä välitä kavereista. Otettiin pieni paikallaolo. Meni hienosti. Kavereita vieressä palkattiin ja ne nousi ja muutenkin oli häiriötä ihan omiksi tarpeiksi. Aikaa ei otettu, mutta olisko ollu n 30s ja etäisyyttä se 5-6m. Hienosti ja rauhallisesti toimi paikallaolo. Maahan menoon annoin viel äavun, mutta myöhemmin hoksasin, että ei olis tarvinnu. Tarjos nimittäin jo perusasennostakin maahan menoa jos ei ruennu tapahtuun mitään. Go Mani, Go! Otettiin sitten seuraavaksi liikkeestä pysähtymistä. Mani pysähtyy jo seuraamisesta hyvin jos mä pysähdyn sen viereen. Pikkasen pitää vielä kääntyä koiraa kohti, mutta ei ihan kokonaan kurvata eteen. Kehitystä on siis tapahtunu :D Hampaatkin katottiin ja Mani antoi ihan rauhassa tutkia suun, eikä edes ryysiny vastaan. Mikä mahtava voima sillä makupalalla onkaan. Kaikin puolin kiva treeni kun huomas, että on edistytty viime kerrasta ja saatiin ihan oikeesti häiriötäki harjotteluun.

Ayan treenissä sitte oliki vaan yks koira meidän lisäksi. Otetiin n 2 min. paikallaolo. Pysy ekan kerran ihan hyvin, sitte kävin palkkaamassa niin lähti perään :( Komensin maate ja menin laittamaan takas oikeeseen paikkaa. Toisella yrittämällä pysyi ihan hyvin vaikka etäisyyttä oli ihan reippaasti. Lisää treeniä vaan. Toisena otettiin hyppyä. Ayalla on suuri ongelma kun kääntyy hypyn jälkeen estettä päin. Nyt mä sit päätin, että käytetään tähän "eteen"-käskyä ja harjotellaan hyppy niin, että ei käänny ollenkaan estettä päin ja palkka tulee aina sitte sinne eteen. Aloitetaan treeni kotona ja katotaan kuinka saan koiran sekasi. Kerrattiin myös liikkeestä maahanmenoa ja pysähtymistä. Pysähtyminen on vielä vähän epävarmaa, mutta meni maahan jo useita kertoja ihan eka käskyllä. Loppuun otettiin parit rivakat luoksetulot. Kun palkkasin jo kun tuli eteen, istui suorassa, mutta kun käskin kerran tulla viereen niin rupes seuraavilla kerroilla vääntämään itseään kieroon. Pitää muistaa, ettei käske perusasentoon kun kyllä se siirtyä osaa ja sitä voi harjotella sitte ihan erikseen.

Kylläpä taas illalla koiria väsytti. Köllöteltiin iltaruokaan asti ja sitten karvakansa pistikin jo yöunille. Manille ainaki uni maittoi kun kuorsas ku isäntämiehet ;) Aya sitten taas puolestaan on hoksannu, että voi tässäki sängyssä nukkua viekussa vaikka onki vähä kapeempi ku meidän oma. tarpeeks lähelle ku änkee niin hyvin mahtuu :D

No comments: